pondělí 21. března 2011

Mingle? To je ale debilní slovo

Čím dál častěji mě fascinuje, jak se objevují nové trendy ve všech možných odvětvích běžného života. vemte si takové vztahy, nebo módu. Zrovna jsem se v tomhle článku dočetla, že existuje něco jako mingle. Zní vám to taky tak blbě?

Z nějakého důvodu potřebujeme pro všechno najít to správné pojmenování. Bývalý je ex, já jsem flexi, sestra je single, sexy paní s dětmi je milfa apod. A co že je to úžasné mingle. Výraz pro člověka, který má vztah, ale se svým partnerem nebydlí. Vztahem je tady myšleno něco trvalého, žádné "jsme spolu dva týdny, já tě miluju!".

Ale opravdu pro to potřebujeme konkrétní pojmenování? Tenhle fenomén mi přijde zajímavý - pro všechno budu mít jméno. Asi je spojený s jednou z nejpřirozenějších lidský sociálních potřeb: být někde zařazen, mít svojí škatulku. Možná ale opačně - dokázat všechny zařadit a dát jim jejich škatulku. Takhle je to totiž mnohem jednodušší.
Máš černý šaty s krajkou - jsi goth!
Jsi svobodný třictáník - jsi single!
Máš patku - jsi ýmo!
Spíš s mladšími chlapci - jsi puma!

Tahle honba za jménem je ale někdy tak trochu debilní, asi jako slovo mingle.

4 komentáře:

  1. :D ráno ve škole jsem uviděla článek na monitoru spolusedící a říkala jsem jí, ježiš co to čteš za ptákovinu , jaký mingle. Mě ani tolik neudivuje pojmenování, jako tyhle ,,nové vztahy,, , zdá se mi, že už je to všechno jen o vyčůranosti a tom, jak se nemuset starat o druhé, ale jen a jen o sebe. Ale to je jen můj názor.

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem nosila patku už v době, kdy to ještě ani nebylo moderní, každej do mě hučel, že si zkazím voči a taky že jo:D
    A ten/ta/to, kdo spí s mladšími chlapci je přece homoemo nebo cougar (kuguár) :D Ale já ne, jen na ně občas šmatám :D

    OdpovědětVymazat
  3. Jenom ocituju kamaráda, který to popsal přesně a sám k tomu nemám co dodat.
    "Takže máme zaděláno na příští generaci ukřivděných a zahořklých čtyřicítek, které se budou seberealizovat ve feministeckém hnutí, kde budou nadávat na dvacetileté krávy, které jim přebraly ty jejich původní partnery, zatímco ony minglovaly.... A co víc, ty dvacítky svým chlapům třeba budou chtít časem vařit, prát a mít s nimi děti. Na rozdíl od vyminglovaných starých stanových kůží jim ty děti budou moct navíc i porodit a budou mít prsa ze kterých budou kojit a né atrapu uší kokršpaněla. A pak minglice potká tu pětadvacítku, třicítku s kočárkem a řekne " jak sis mohla tak zkazit život? Co z toho máš? " A třicítka jí řekane, " mám z toho naplněnej vztah a nechci skončit jako vyhořelá píča, které je ve čtyřceti letech na diskotéce karikaturou sama sebe a která si nalhává, že ojetí posledním nešťatsným opilcem, který se už nechytá ani na oslavách MDŹ, je parádní frí a nenásilný randění. Skalpy těhle vykotlanejch neverendigsweethearts už sbírají akorát patologičtí honimírové a latentní nekrofilové."

    OdpovědětVymazat